Hobbyverksamhet

Hobbyverksamhet

Till hobbyverksamhet räknas något som:

  • Du gör på din fritid
  • Inte är din huvudsakliga försörjning
  • Inte utförs på uppdrag av någon annan

Man kan således ha homepartyförsäljning som hobbyverksamhet eller bisyssla. Skatteverket gör skillnad rent skattemässigt när ett vinstsyfte kommer in i bilden, och som homepartyförsäljare har man ju ofta ett syfta att generera en vinst. Då blir beskattningen densamma som för näringsverksamhet.

Läs mer om hobbyverksamhet på Skatteverket

Läs mer om: Eget företag eller anställdBisysslaMåste man starta eget för att börja med homeparty?

<< Lagar & Regler

LiveGood

Andra tips

Om du inte hittar vad du söker här på Lagar & Regler, kika på vår sida Frågor & Svar. Här nedan hittar du några nyttiga länkar till Konsumentverket samt Skatteverket. Där kan du bl.a. läsa mer om skatteregler vid hemförsäljning, och vilket konsumentskydd du har när du köper något från ett homeparty.

Frågor om att bli Homepartysäljare

Har du mer frågor om t.ex. att bli säljare för homepartyn, sk säljkonsulent. Läs mer om detta på vår sida Bli Säljare!

Ifall du har frågor som du inte hittar någonstans på vår sida, och som kanske berör ett visst homepartyföretag kan du maila eller ringa om direkt till respektive företag. Homepartyföretagen är väldigt måna om sina säljare, och hjälper således gärna till så mycket de kan. De olika homepartyföretagen hittar du antingen i vår lista A-Ö, där företagen står i bokstavsordning. Alternativt på sidan Kategorier, där företagen är uppdelade i de 6 vanligaste branscherna när det gäller Homepartyn.

Slutligen – En annan sak vi brukar tipsa om är att tänka utanför boxen. Hittar du inga produkter som du vill sälja eller något homepartyföretag du vill arbeta med, varför inte hitta på något eget? Du kanske också har en superbra tanke som kan bli den nya Homepartytrenden? Eller en produkt som ingen annan tänk på, eller som du tillverkar själv osv. Möjligheterna är oändliga, och bara fantasin sätter våra gränser.

Lycka till med dina Homepartyn!