Deklaration

Deklaration

Frågor om deklaration vid homeparty – När du arbetar med homepartyförsäljning som säljkonsulent deklarerar du din inkomst av försäljningen själv, om inte homepartyföretaget har dig som anställd.

Har du homepartyverksamheten som bisyssla på kvällar/helger utöver din ordinarie anställning, ska du deklarera på blankett T1 som är en bilaga till din vanliga inkomstdeklaration.

Om du arbetar som homepartyförsäljare på heltid och har enskild firma deklarerar du dina inkomster och utgifter på en bilaga som heter NE, och som lämnas tillsammans med din vanliga deklaration.

Läs mer här: Eget företag eller anställd och här: Måste man starta eget för att börja med homeparty?

<< Lagar & Regler

LiveGood

Andra tips

Om du inte hittar vad du söker här på Lagar & Regler, kika på vår sida Frågor & Svar. Här nedan hittar du några nyttiga länkar till Konsumentverket samt Skatteverket. Där kan du bl.a. läsa mer om skatteregler vid hemförsäljning, och vilket konsumentskydd du har när du köper något från ett homeparty.

Frågor om att bli Homepartysäljare

Har du mer frågor om t.ex. att bli säljare för homepartyn, sk säljkonsulent. Läs mer om detta på vår sida Bli Säljare!

Ifall du har frågor som du inte hittar någonstans på vår sida, och som kanske berör ett visst homepartyföretag kan du maila eller ringa om direkt till respektive företag. Homepartyföretagen är väldigt måna om sina säljare, och hjälper således gärna till så mycket de kan. De olika homepartyföretagen hittar du antingen i vår lista A-Ö, där företagen står i bokstavsordning. Alternativt på sidan Kategorier, där företagen är uppdelade i de 6 vanligaste branscherna när det gäller Homepartyn.

Slutligen – En annan sak vi brukar tipsa om är att tänka utanför boxen. Hittar du inga produkter som du vill sälja eller något homepartyföretag du vill arbeta med, varför inte hitta på något eget? Du kanske också har en superbra tanke som kan bli den nya Homepartytrenden? Eller en produkt som ingen annan tänk på, eller som du tillverkar själv osv. Möjligheterna är oändliga, och bara fantasin sätter våra gränser.

Lycka till med dina Homepartyn!