Bli Säljare

Bli Säljare

Att bli säljare för Homepartyn är en populär bisyssla och extrainkomst för många. Du kanske har hört många olika benämningar för det också som tex hemförsäljare, konsult, homepartypresentatör, värdinna mm.

De flesta som jobbar med homepartyn har det som en extra inkomst vid sidan av sitt vanliga arbete, eller under sin föräldraledighet osv. Men det finns också många som har det som huvudsaklig sysselsättning och heltidsarbete/inkomst.

För att bli säljare för ett homepartyföretag följer du länken till företaget, och kontaktar dem via deras egna hemsida. Det är en process som brukar gå snabbt och smidigt. Företagen är måna om att få fler säljare, så de tar ofta väl hand om sina förfrågningar.

Alla homepartyföretag hittar du på vår sida A-Ö, eller på sidan Kategorier om du hellre letar via bransch. De olika kategorierna har vi delat upp i följande: Kläder, Skönhet, Hus & Hem, Sexleksaker, Kost & Träning, Övrigt.

När du funderar på att bli homepartyförsäljare, kan det vara bra att känna till vilka regler som gäller, om det brukar finnas många frågor. Här hittar du Lagar & Regler, och här har vi samlat vanliga Frågor & Svar.

LiveGood

Bli homepartysäljare på deltid

Att bli homepartysäljare på deltid är som sagt det allra vanligaste. Då kan du arbeta när du vill och kan, och du har ingen press på dig att sälja en viss mängd eller för en viss summa.

Är du säljare på deltid behövs heller ingen stor bekantskapskrets. Det vanligaste arbetssättet när det kommer till homepartyn är ju att man presenterar företagets produkter hemma hos en vän/bekant. Har man då en väldigt begränsad vänkrets omkring sig, kan det bli svårt att få till många presentationstillfällen.

Bli homepartysäljare på heltid

Att bli homepartysäljare på heltid kan vara en drömtillvaro för många. Att få jobba med produkter man själv gillar, och att få den sociala kontakten som ett homeparty ger.

Man får ju även chansen att hjälpa andra personer som vill bli säljare. Ofta kommer frågan upp på ett homeparty, hur man blir säljare, vad du tycker om det, hur mycket man tjänar osv. Så på ett homeparty i hemmiljö är det ofta att nyrekryteringar sker, och ibland kan det bli du som är mentor för de nya försäljarna om du vill. (Det här ser lite olika ut hos de olika företagen)

Det är ju även på ett homeparty som du ofta får nästa party inbokat. Någon som gillar produkterna och konceptet brukar fråga om hon/han inte kan få ha ett party hemma hos sig helt enkelt, och så har du din nästa bokning. Så arbetar man med homeparty på heltid kan det vara en stor fördel att ha stor bekantskapskrets, eller åtminstone vänner med många vänner 🙂

Hur mycket tjänar man som säljare?

Du kan tjäna från några hundralappar till många tusen för varje homeparty. Alla homepartyföretag har olika provisioner, gåvor och villkor. Om man ska prata genomsnitt brukar en uträkning vara att du tjänar 20% av försäljningsvärdet på ett homeparty.

En annan sak som varierar mellan de olika företagen är hur du betalar skatt på ditt arbete. Vissa företag blir du anställd hos så att de sköter skatt och sociala avgifter, och på andra företag sköter du det själv via skatteverket. Det finns mer att läsa om detta på vår sida Frågor & Svar.

Bli säljare – Några tips:

  • Sälj produkter som du själv gillar – Allt handlar om förtroende, och gillar du själv det du säljer kommer det att synas/kännas. Att själv använda det man säljer ger en ärlighet och trovärdighet som slår allt. Det blir också enklare att prata om produkterna och referera till verkligheten. Det ger också en naturlig trygghet att veta vad man pratar om!

  • Vill du vara anställd eller egen? – Här finns som sagt båda varianterna, kolla på de olika företagen. Spelar det ingen roll för dig, så har du samtliga företag att välja bland 🙂

  • Tänk brett – Möjligheterna med homepartyförsäljning är obegränsade om man utnyttjar bredden i systemet. Tänk dig att du har 10 personer på ditt första homeparty, och att varje person av dessa har 10 bekanta var som kan vara intresserade av ett party…

  • Öppna dig – Homepartyförsäljning handlar om förtroende till 100%. Om du är öppen och ärlig kommer du att få så mycket fler förfrågningar, och så mycket mer försäljning. Folk är trötta på påtvingande försäljare som pratar mest för pratandets skull. Kommer du in som påläst, trovärdig och med ett brinnande engagemang kommer du att ta ledningen direkt!

  • Sätt personliga mål – Det är alltid enklare och tydligare med mål, även om det handlar om sig själv. Börja tex med målet att ha 1 party i månaden minst, allt utöver detta blir en positiv bonus. Det handlar ofta om att mata vårt belöningssystem, och ibland kan det vara svårt att känna sig nöjd om man inte har några mål eller planer alls.