Bisyssla

Bisyssla

Bisyssla i samband med homepartyverksamhet kan vara aktuellt om du är säljkonsulent vid sidan om din ordinarie anställning.

Till bisyssla räknas det du gör utanför en vanlig anställning, det kan både vara ett eget företag, en extra anställning eller ett extraknäck lite då och då. En arbetsgivare har rätt att neka dig bisyssla, men det hör inte till vanligheterna. Ett extremfall skulle kunna vara om din bisyssla som homepartysäljare konkurrerar med verksamheten i företaget du är anställd på.

I vissa kollektivavtal, alltså på vissa arbetsplatser står det att du som arbetstagare är skyldig att informera din arbetsgivare om bisysslor. Då finns en blankett att fylla i om din bisyssla, och skicka in. (Ofta digitalt nu för tiden)

Läs mer om bisyssla på Skatteverket

<< Lagar & Regler

LiveGood

Andra tips

Om du inte hittar vad du söker här på Lagar & Regler, kika på vår sida Frågor & Svar. Här nedan hittar du några nyttiga länkar till Konsumentverket samt Skatteverket. Där kan du bl.a. läsa mer om skatteregler vid hemförsäljning, och vilket konsumentskydd du har när du köper något från ett homeparty.

Frågor om att bli Homepartysäljare

Har du mer frågor om t.ex. att bli säljare för homepartyn, sk säljkonsulent. Läs mer om detta på vår sida Bli Säljare!

Ifall du har frågor som du inte hittar någonstans på vår sida, och som kanske berör ett visst homepartyföretag kan du maila eller ringa om direkt till respektive företag. Homepartyföretagen är väldigt måna om sina säljare, och hjälper således gärna till så mycket de kan. De olika homepartyföretagen hittar du antingen i vår lista A-Ö, där företagen står i bokstavsordning. Alternativt på sidan Kategorier, där företagen är uppdelade i de 6 vanligaste branscherna när det gäller Homepartyn.

Slutligen – En annan sak vi brukar tipsa om är att tänka utanför boxen. Hittar du inga produkter som du vill sälja eller något homepartyföretag du vill arbeta med, varför inte hitta på något eget? Du kanske också har en superbra tanke som kan bli den nya Homepartytrenden? Eller en produkt som ingen annan tänk på, eller som du tillverkar själv osv. Möjligheterna är oändliga, och bara fantasin sätter våra gränser.

Lycka till med dina Homepartyn!